Monday, April 28, 2008

Aktiviti ujung minggu....

Amboi mok cik sorang nih hepi semacam je, nak ke maner tuh??

oo...nak ke secret recipe gupenye..pandai ker makan???

ish...lamanye teman nunggu xsampei2 lagi nih ;p haa...tu pun dia..

TADA...

hehe...sian mok cik sorang tu, xpasal2 jer terlibat sama.ni sumer nak memenuhi ke'teringinan' tekak dan peyot besau ibu pia tuh walaupun poket xberisi tapi keenakan tomyam tu memanggil2 dan membuatkan ibu sentiasa menelan air liur hehe..dek menengokkan hage air nya yg melampai, i rela minum air kosong jer tau.ayah pia jgn bimbang, i ingat kuota makan kita setahun sekali tuh.... (xleh up lagi ke ;p) ...mana menu ayah ek??? i telupala ...

muka hepi anak banak setelah sumernya bereh..;p

BURPPP...

bahagia nyer idup.....

ALL MADE WITH FOOD....

tQ kak sue..

Sunday, April 27, 2008

ada makna ka???

dialog ayah dan ibu pia smlm:-
ayah : ibu, nanti bukak gmail k, ayah forward kat ibu psl israel buat bom baru,jaatla...
ibu : ok nanti saya bukak...(cm menarik jer dengar)
so rini dgn semangatnya, ibu pia pun bukala email tersebut,nak tgk tak aper yg diforwardkan oleh beliau hehe...

oh...asbenku apakah maksud tersurat dan tersirat yg ingin dikau sampaikan??? adakah u hendak memerli diriku ini..i sungguh sedey tau huhu...i xpedulik...i dun care..makanan n i tak boley dipisahkan ..i like.. (cute gak gambar ni kan kan kan...)

Wednesday, April 23, 2008

walla la...

semalam aku rasa malas tul nak masak so aku btau asben kalu lapa belila ape2 bungkus hehe..konon2 tuk dia jela...pastu duduk2 terbayang plak piza,cm teringin nak makan.kali terakhir makan piza xsilap taun lps..sambil tu btau la asben "kalu mkn piza sedap ni "..gupenye dia pun terliur gak kot terus dia kata "ibu orde la ayah banjer" .dgn bersemangat dan tanpa segan silu aku terus mengorder piza tuk dihantar ke gumah sbb malas nak kua gumah.tq ayah pia sbb sudi banjer diriku ini..rasa hepi jer(i ni kan pantang jupe makanan)huahua...lain kali banjerla lagi ;p

JENG JENG JENG...



beberapa minit kemudian........



kejap ada kejap tak de...muehehehe...

teman-teman yg kurindui...

lamakan aku xjupe ko abg man oopss...(nama sebenarnya nora) sejak kita abis blaja.nama abg man tu melekat sampai sekarang smp ada suatu ketika dulu mak apak aku pun konpius ingat aku ada skandal dgn abg man mane tah hehe..saper soh ko citer psl abg man dgn aku salu,itu pasal aku ada konpius...menurut rakan ku ini,kalu cuti (time blaja dulula) asal dia blk kg je(melaka),sampai kat bus stand masjid tanah tu(kg aku gak),mesti dia tesempak dgn satu laki ni (rasanya kuang waras) yg berkaki ayam dan dgn jam loceng tergantung kat leher ala2 cm din beramboi dlm majalah ujang tu,siap tau nama nya abg man lagik.tu yg melekat jer panggilan man tu kat ko kiki...aper kaba ko,senang2 kol la aku k...rindu la kengkawan kita kan..

kek mano la ekau agaknyo eh najiha?last aku jupo ko kek jalan masjid india xsilap tgh shoping nak gayo, maso tu eden pun lom kawen laie..najiha ni budak negeri sembilan, blaja dgn aku masa matriks kat kypm bangi

mek kelate yg come2 nih kak za n kak nor.lo ni dah lamo tak kecek ngan tubik denge kak za dah.dia ngaja di klang xsilap kawe.dgn kak nor ni salu gok jupo maso kursus baru nih.sumo menten jer badan cam anak dara kecuali i la..(hobi aku suka menyorok separuh bdn kat blkg org kalu bergambar)

odah ni aku paling ingat sbb penyabar dan baik orgnya..salu saba ngaja aku masa matriks dulu al maklumla aku kan ala2 mengong n slow skit...tq odah

gamba ni time dinner ms nak abis matriks dulu,ni dgn shikin.kat mana n ko wat aper ek skrg?

ini masa first sem deg.ni roomates aku namanya shaza,amik perubatan.dah ter lost contact la skrg..mesti dah jdk doc kan..kalu tak leh la aku dapat diskaun ker hehe...kat bilik ni la banyak kenangan antaranya menjadi tempat pengumpulan manusia2 tuk proses pengskodengan ekeke...ingat lagi kaksue cuba nak membuli junior baru nih sehingga i yg ala2 sihat nih terpaksa panjat katil i yg kat ats tu..sib baik kukuh u ;p

ingat tak aku kol ko masa musim monsun cup dulu?hajat di hati tingin nak juper ko n anak,tapi xde rezeki.cmnela ko jadik cikgu ek faez , ko kan lembut jer hehe..

Monday, April 21, 2008

menginsafkan...

lps tgk video nih, 2-3 ari gak terbayang2 kat otakku...sewaktu di dunia pun kalu kita keseorangan memalam pun dah takut (aku ler tu),apatah lagi keseorangan di dalam alam kubur nanti.semoga sama2 menjadi tatapan dan iktibar untuk kita memuhasabah diri...

Sunday, April 20, 2008

sama tp xserupa....

aku pun heran bila lak lalat beyak kat pia sbb rasanya taik lalat atas mulut tu xde sebelum ni...cm sama jer kedudukan nye cam ibu nih...

cuci mata....

Minggu ni xsilap dah 4 kali berturut kena g sek ari sabtu..penat mental fizikal,boring,tensen sumer ada hehe... blk rumah jer dapat la lelap mata jap.pastu ptg ayah pia ajak jln cuci mata kat ikea.tengok la muka hepi pia dapat jejalan,tgkla cara dia duduk dalam stroller tu ;p



pas cuci mata tu nak gak cuci pewot...ibu pia makan mee kari dgn teh o ais limau (nyam nyam) ayah pia diet makan roti bakar jer hehe...
p/s : gambar ibu pia terpaksa dicropkan atas sbb2 tertentu hehe...(dek kelebarannya)


pegi ikea kalu cuci mata jer mmg la meleleh air liur tgk.xpela mana tau ada rezeki nanti..dapat jamu2 mata pun ok la dari xde kan kan kan... amboi ayah pia jer inteprem tau..huhu



Friday, April 18, 2008

saper taip paling laju??


Speedtest

aku amik dari blog asbenku...jgn mara ar...meh meh.... cuba try test.cmner la gayanye org petama taip agaknye ek??? result aku :p

position 20615 of 42512 on the ranking list

You type 271 characters per minute
You have 51 correct words and
you have 2 wrong words

Salunya aku dok dgr pengalaman kengkawan jer,tp dok jadi pd aku mlm td..bdk tecik pia telah 'ter'kunci aku kat luar umah huhu...citernya cenggini...dlm kol 10++ aku terasa nak sidai baju(leh guna ke ayat terasa nak sidai...hehe)..tp ati cm xsedap jer..luper lak nk gtau, ayahnya pia g minum dgn jiran aku.pastu tgh dok nyidai,pia dgn walkernya meluru laju ke balkoni tempat aku dok nyidai (dia mmg salu ngekor jer ke mana mak apaknyer pegi).
ntah cmne, dia tertolak pintu tu,aku dah rasa cm terkunci jer.sah la,seminit dua tu dia senyap jer.aku pun panggil dan ketuk2 pintu la(cam la dia leh bukak kan...)bila dia dgr jer sore aku, dia mula menangis,aku plak tak tentu arah dah..tgk jiran blkg sumer dah gelap (salu time cmtu,terang lagi...),tgk bawah,rasa cm nak terjun tapi tinggi gak mau pecah otak aku hehe...dgn xmalunyer, aku pun jerit panggil jiran ujung,tapi dia xdgr mungkin tgh tgk tb kat dpn,si budak pia dah meraung kuat.sib baik tuan umah aku kat bawah kebetulan kat dapur so dia dgr aku dok memanggil.dia la yg datang bukak kan pintu umahku (walaupun tiba agak lewat),mekacih mok cik sbb membantu diriku yg sedang kebluran...
bila si tecik tu aku dokong terus dia peluk kuat2 sambil menangis tersedu sedan,ngalir gak air mata aku time tu sbb leh rasa dia ketakutan & tepanjat....tu baru cmtu kan..simpati sgt pada mak apak yg ilang anak..mesti rindu nak peluk anakkan :(

kuntut lagi.....

video

Tuesday, April 15, 2008






ptg tadi kami anak beranak jalan2 kat giant batu caves.hajat dihati nak beli gobok baju pia.ternampak lak stroller kaler merah ni leh tahan gak cantik dan harganya..pia pun nampak seronok meng'test' kusi tu.akhirnya xbeli gak pasal takut xtahan lama.ni first time kasik dia naik kuda bergerak tu, tapi dia cm xberapa minat jer hehe....

Monday, April 14, 2008

kalau mggu lepas asben aku kehilangan neneknya, minggu ni (ahad) nenek aku pulak kembali ke rahmatullah....pada masa yg agak2 sama dgn nenek asbenku..ooh...terasa sedih di hati kerana xdapat pulang ke kg atas sbb2 tertentu,walhal dlm ati meronta2 nak tgk dan kucup dia wat kali terakhir.kali terakhir kami pulang ke perak menjengah arwah xsilap aku dalam 2 bulan lps...terkenang2 sikapnya yg lemah lembut melayan kami...mekasih kepada mak cik ku(adik ayah) yg bersusah payah menjaga atuk dan arwah nenekku sehingga ke akhir hayatnya.semoga roh arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...amin..

Sunday, April 13, 2008

hepi besday aishah.....

mekacih pada mama mencah n family kerana sudi menjemput kami smlm ke besday parti aishah yg pertama...sori sbb terlewat k...tapi makanan yg disediakan oleh nenek onah mmgla sedap..terutamanya sik impit dgn rendang,laksa...sib baik la ramai org,kalu x,nak bertambah2 lagi ehe..kek yg come tu pun sedap lain dr yg lain...besday girl smlm titon masa kitaorg smp..agaknya dia tepanjat pesal gamai sgt kat umah nenek dia tu yg muka sedey je hehe..ape2 pun mencah ni mmg come loteh mcm yg ibu pia tgk sec virtual huhu...semoga pjg umur,diberi kesihatan yg baik dan dimurahkan rezeki.smlm gak dapatla jupe ibu suffiya sec live.tq pada mama mencah sekeluarga sbb layanan yg diberikan amatla baik..membuatkan ibu pia rasa mcm dah kenal lama..
p/s : bak kata mama mencah, abaikan kelebaran kitaorg k.... ;p


Sek aku nak adakan pertand bowling antara kakitangan SMKIH kat s mall pada 5 mei.ada la kengkawan yg ajak kata depa nak sesuka jer.aku mmg btau awal,xreti main.so,jumaat lepas diorg ajak la panaskan bdn konon2nye hehe...aku dgn kak sh.zuraihan pi tggu depa kat sana dulu sbb aku kena blk cepat sementara yg lelain tu pi spital dulu tuk lawat PK 1 yg masuk spital.tunggu punyer tunggu, xmai2 gak, so kitaorg pun main la dulu....mmg banyak bola aku yg masuk ke longkang daripada ke tmpt yg sepatutnye..ehe.nasibla.sorila kengkawan,xnak la aku masuk wat malu jer sah2 kena gelak dgn org dan nanti kump kita kalah...bergegar jap la s mall tu tghari tu huhu...